Bøf Wellington (4 pers.)

 

Bøf Wellington er en imponerende klassisk ret  og den er faktisk ikke så svær at lave, som man skulle tro. Vi brugte Michelinstjerne-kok Gordon Ramsays herlige opskrift. Det er en kraftfuld ret som kræver en vin,m der ka ngive den modspil – vi valgte Idrias Sevil fra Somontano i Spanien og det var bare en fuldendt smagsoplevelse!

Ingredienser:
400 g store champignon
Grofthakket havsalt og sort, friskkværnet peber
olivenolie til stegning
750 g oksemørbrad
1-2 spsk. engelsk sennep (stærk sennep)
6-8 skiver parmaskinke
500 g færdiglavet butterdej, mel til udrulning
2 piskede æggeblommer
 

Champignon kommes i foodprocessor med salt og peber og køres til en tyk puré ved hjælp af tænd/sluk knappen. Massen kommes i en gryde og svitses ved høj varme ca. 10 minutter under hyppig omrøring, så væden fordamper. Kom pureen på en tallerken og afkøl.

Kødet drysses med salt og peber og brunes let på alle sider i olivenolie, der er varmet op på en stegepande. (Mørbraden skal IKKE steges). Når kødet er kølet af smøres det over det hele med sennep.
 

Et stort stykke film lægges på bordet. Skinkeskiverne arrangeres, så de overlapper hinanden. Svampepastaen bredes ud over skinkeskiverne med en paletkniv. Det brunede kød placeres midt på. Filmen foldes ind over bøffen, så man får en stram, tøndeformet pakke. Vrid filmen rundt i begge ender, så pakken er lukket. Kødet stilles i køleskabet en halv time, så det sætter sig og holder formen.

Butterdejen rulles ud på et meldrysset bord til en ca. 3 cm tyk rektangel. Fjern filmen fra kødet og læg det midt på dejen. Pensl den omgivende dej med pisket æggeblomme, fold dejen ind over kødet og skær den til. Pakken lægges på en bageplade med sammen-føjningen nedad. Pensl dejen med æggeblommer og lad den hvile i køleskabet ca. 15-20 minutter.

Tænd varmluft ovnen på 200 grader. Dejen ridses let med 1 cm´s mellemrum. Pensl igen med æggeblomme. Bag stegen 20 minutterm skru ovnen ned på 180 grader og bag yderligere 15 minutter. Lad kødet hvile 10-15 minutter, før du skærer det ud og serverer det med tilbehøret. Oksemørbraden skal være rosa i midten, når du stiller den på bordet.

Tilbehør: Server retten med dampet babyhjertesalat. Til 4 personer bruges to store hoveder babyhjertesalat. Sautering sker med olivenolie på mindre end et minut. Salaten krydres med havsalt og friskkværnet peber.

Desuden sauterede kartofler med timian og hvidløg. Store kartofler forkoges 12 min. og skæres ud i kvarter på langs. Hvidløget skæres vandret igennem og sauteres med sammen med frisk timian. 

 

 

Liber Vin - Viborgvej 379A - 8920 Randers NV - Tlf. 2066 6906