Månedens vin

Vi præsenterer hver måned en af vores vine sammen med en opskrift på mad, der passer til vinen

LG Leza Garcia Rioja, Spanien

I februar deltog jeg i Food & Wine 2020 – et stort arrangement hvor 86 vinproducenter fra Rioja havde inviteret 62 vinimportører fra hele verden til Logrono, hovedbyen i Rioja. Arrangementet løb over to dage, hvor man på den første dag have 16 møder af ½ times varighed med 16 forskellige vinproducenter. Den anden dag besøgte man tre af de vinproducenter man havde haft “speed-dating” med den første dag.

Bodegas Leza Garcia og deres vine gjorde stort indtryk på mig. Bodegaen har dybe rødder i den spanske vintradition. Siden starten af 1900-tallet har de fremstillet vin af høj kvalitet, og med Fernando Garcia som 3. generation er der tilføjet yderligere ekspertise og personlighed.

LG Leza Garcia 2012 er lavet på 90% Tempranillo-druer og 10% Graciano, der kommer fra vingårdens allerbedste marker. Druerne håndplukkes og efter endt gæring har vinen ligget på nye franske og amerikanske egetræsfade i 10 måneder og efterfølgende har den ligget på flasken i hele 7 år!!

LG Leza Garcia er meget international i stilen, og minder både om en australsk Shiraz og en Supertoscaner. Der er masser af bær i duften, hvor kirsebærrene er markante. Der er også toner af lakrids og noget der leder tankerne i retning af blommer i madeira. Man fornemmer overhovedet ikke at vinen er otte år gammel – den er bombastisk og stringent. Perfekt til en god peberbøf.

Pris = 243 kr., ved 6 flasker = 198 kr.

Har du spørgsmål eller ​ønsker du at høre nærmere?

Adresse

Liber Vin

Viborgvej 379A, Sønderbæk

8920 Randers NV

Information

Telefon: 20 66 69 06

E-mail: info@liber-vin.dk

​CVR: 27756115

Links

Persondata