Bøf med Chimichurri Sauce og Patagonia-kartofler
Tilbered først saucen: Opløs saltet i vandet. Pill hvidløgsfeddene og kom dem sammen med de øvrige ingredienser i blenderen og purér det hele godt. Hæld saucen i en kande eller krukke og opbevar den tørt. Den kan holde sig i flere uger.
Patagonia-kartofler:
Skræl kartoflerne, skær dem i meget tynde skiver og dup dem tørre.Varm olien i en pande og taglæg kartoflerne herpå i spiral. Når de er gyldne på den ene side, vil de også hænge sammen. Vend dem på et fladt låg og steg dem gyldne på den anden side.
Tag bøfferne ud af køleskabet ½ time før de skal tilberedes. Effer 10 minutter saltes de. Steg dem på grill eller en jernpande, først meget hedt på hver side et minut eller to, derefter i nogel minutter på hver side ved lidt lavere varme.
Servér bøfferne med kartoflerne og Chimichurri-saucen samt en grøn salat. Brug saucen med forsigtighed, meningen er at den under spisningen blander sig med saften fra kødet. Hertil et glas VI COOL Blanc!
Ingridienser
- 4 gode bøffer
- 600 g kartofler
- Olivenolie
- Salt og peber
- CHIMICHURRI SAUCE
- 2½ dl vand
- ½ dl groft salt
- 2 spsk. stødt chili
- 2 spsk. hakket persille
- 2 spsk.frisk oregano, hakket
- 2 hele hvidløg
- 3 laurbærblade
- ½ dl. vineddike
- 2 spsk. olivenolie