Crème Brulée
Beskrivelse
En af de klassiske franske desserter af fløde, æggeblommer og sukker afsluttet med et tyndt låg af sprød karamelliseret sukker. Perfekt til vores dejlige tyske dessertvin, Koll Riesling Auslese.
Vejledning
Rør æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen med en ske. Rør herfeter fløde og mælk i æggeblandingen, Sigt blandingen og fordel den i 4 ovnfaste skåle (á ca. 2 dl.). Stil skålene på en bageplade og bag dem midt i ovnen 35-40 minutter ved 125 grader – til cremen har sat sig. Stil Crème Bruléerne i køleskabet i mindst 3 timer – uden at dække dem til.
Ved servering: Drys de iskolde Crème Bruléer med sukker og brænd dem med en gasbrænder til sukkeret er smeltet og har taget farve. Server straks sammen med et glas kølig Koll Riesling Auslese.
Tips:Cremen må ikke begynde at boble/koge, når den bages – den skal have en “glat” overflade og skælve en anelse når den er færdig.
I stedet for en gasbrænder kan du stille skålene med Crème Brulée i et vandbad – gerne med isterninger. Drys med sukker og grill dem øverst i ovnen til sukkeret lige er smeltet og gyldent – hold godt øje, for pludselig går det stærkt. Tag dem ud og server straks