Hellefisk med grønsager og låg af grøn kartoffelmos
Beskrivelse:
Her i februar vil vi gerne præsentere endnu en vin fra Eikendal i Sydafrika, denne gang deres Cuvee Blanc. Det er en dejlig frisk vin, den egner sig ikke til skaldyr for til det er den for syrlig, men den vil være rigtig dejlig til fx jordskokkesuppe eller til vores opskrift på hellefisk med grønsager og grøn kartoffelmos.
Ingredienser:
- 1 stort løg – skåret i tern
- 2 porrer – skåret i ringe
- ½ rød peber – skåret i tern
- Olie, salt og peber
- 600 g hellefisk – filet, skåret i mindre stykker der kan fordeles ud i fadet
- Salt og peber
- 1½ dl. Piskefløde
- 3 tsk. fiskesennepspulver
- 1 kg. kartofler
- Mælk
- 1 æg
- 4 spsk. hakket persille
- Salt, peber og allehånde
Vejledning
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem godt møre i en gryde uden salt i ca. 20 minutter.
Salt fisken let og lad den trække i ca. 20 minutter.
Rist løg, porrer og peberfrugt på panden i lidt olie i nogle minutter, og smag til med salt og peber. Kom blandingen i et ovnfast fad.
Skyl fisken, tør den med køkkenrulle og læg fiskestykkerne hen over grønsagerne og hæld fløden over. Drys med fiskesennep og peber.
Mos de kogte kartofler sammen med æg, mælk, persille, salt, peber og allehånde til en ikke for tynd mos, som fordelen hen over hele retten.
Sættes i en ca. 200 grader varm ovn i 30 minutter.