Indisk karryret med kommen
Beskrivelse:
Da vi besøgte Weingut Brixius spurgte vi, hvile retter de ville servere til de vine, vi har taget i vores sortiment. Anbefalingen til deres dejlige Feinherbst lød på “noget skarpt, fx indisk inspireret og gerne med kommen”. Vi fandt denne opskrift: Kylling med kommen – kombinationen af citron, kylling og kommen smager bare godt, og vi må give Weingut Brixius ret: Det passer perfekt til BRIX Riesling Feinherbst!
Ingredienser:
- 2½ kg kylling, skåret i stykker
- Saft af 2 citroner og lidt af skallen
- 1 tsk. salt
- 1 tsk cayennepeber
- 25 g mel
- 50 g smør
- 2 løg, skåret i skiver
- 2 fed hvidløg, knust
- 1 stykke frisk ingefær, skrællet og finthakket
- 2 tsk. hel kommen
- 300 ml yoghurt naturel
- 150 ml piskefløde
Vejledning
Læg kyllingestykkerne på en stor tallerken og gnid dem med citronsaft. Stil dem til side i 20 minutter.
Bland salt, cayennepeber og mel sammen og rul kyllingestykkerne i det, ryst det overskydende af. Smelt smørret i en stor gryde, Tilsæt kyllingstykkerne og brun dem. Tag kyllingestykkerne op og gem dem.
Tilsæt løg, hvidløg, ingefær og kommen i gryden og steg i 2-3 minutter, Tilsæt yoghurt, fløde og lidt reven citronskal til krydderierne i gryden. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden og vend i blandingen.
Bring det i kog, skru ned for varmen og lad retten simre i 40 minutter under låg.
Tag låget af og lad retten simre videre i yderligere 20 minutter eller til saucen har den ønskede konsistens.
Server sammen med ris eller kartofler.