Kyllingefilet med pesto og skinke

Beskrivelse:

Så kom de – vinene fra Zaca Mesa! Vi har virkelig glædet os til at præsentere dem, både på vores smagning den 26. september og ved forskellige arrangementer i den kommende tid, blandt andet på Ribe Vinfestival, der finder sted på fredag den 5. september og lørdag den 6. september. Da vi smagte prøverne fra Zaca Mesa, var der en i vores smagepanel der spurgte om det virkelig kunne lade sig gøre at sælge en så dyr hvidvin som Zaca Mesa Chardonnay. Og ja: Han har selvfølgelig ret i at det er en dyr hvidvin, men den er bare så lækker at jeg ikke tror det bliver noget problem, i hvert fald ikke hvis folk får lejlighed til at smage den først. Vi har valgt at gøre den til månedens vin og for at demonstrere hvor fantastisk vinen er, har vi lavet denne ret hvor kyllingefilet smøres med pesto og siden pakkes ind i skinke – en meget smagfuld ret som stiller krav til vinen, og Zaca Mesa Chardonnay klarede det på fornem vis!

Ingredienser:

  • Kyllingefilet (1-2 til hver afhængig af størrelse)
  • Pesto (basilikum-)
  • Serano-/Parmaskinke (1-2 skiver til hver kyllingefilet)
  • 1 Spidskål
  • 100 g Sukkerærter
  • 1 bdt. dild
  • 1 gul peber
  • 2 små fennikel
  • 1 bdt. forårsløg
  • 200 g frosne edamamebønner
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvid balsamico
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. stærk sennep
  • salt, lidt sukker

Vejledning

Snit spidskålen fint, overhæld den med kogende vand, derefter med iskoldt vand. Hæld også først kogende vand og så iskoldt vand over sukkerærterne og skær dem derefter over på langs. Skær de øvrige ingredienser i mindre stykker og bland dem sammen med kål og ærter.


Pisk ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over salaten lige før servering.


Læg kyllingefileterne på et skærebræt, smør lidt pesto på oversiden af dem og vikl 1-2 skiver skinke rundt om hver kyllingefilet. Læg fileterne i et ovnfast fad og steg til kyllingen er stegt, ca. 20 minutter ved 200 grader i ovnen (det må ikke få for meget for så bliver kyllingen tør). Server med små ovnstegte kartofler (de må heller ikke få for meget – ca. samme tid som kyllingen).

​Relaterede varer

Hvide asparges med kyllingefilet

Tid - 20 min

Personer - 2

Sværhedsgrad - ​Easy

Marinerede lammekoteletter

Tid - ​​30 time

Personer - 4

Sværhedsgrad - ​Easy

Figner og mozzarella svøbt i prosciutto

Tid - 30 min

Personer - 4

Sværhedsgrad - ​Easy

Hellefisk med grønsager og låg af grøn kartoffelmos

Tid - 30 min

Personer - 4

Sværhedsgrad - ​Easy

Har du spørgsmål eller ​ønsker du at høre nærmere?

Adresse

Liber Vin

Viborgvej 379A, Sønderbæk

8920 Randers NV

Information

Telefon: 20 66 69 06

E-mail: info@liber-vin.dk

​CVR: 27756115

Links

Persondata