Wienerschnitzel


Anretning:

Server wienerschnitzlen med brasekartofler, kogte ærter og læg en “wienerdreng” på hver schnitzel!
Beskrivelse:


Vi var på ferie i Mosel hvor en tysk restaurant serverede schnitzler sammen med Theo Loosen Riesling Grauschiefer for os. Det var en stor oplevelse og den kan vi varmt anbefale andre at prøve – frugtigheden i vinen passer perfekt til den lidt bombastiske ret!

Ingredienser:

  • 4 stk. kalveschnitzel
  • 2-3 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 æg
  • 2 dl. rasp
  • 600 g. kogte kartofler
  • 50-100 g smør og olie (til stegning)
  • 400 g. ærter
  • WIENERDRENG:
  • 4 skiver citron
  • 8 benfri sild
  • 1 gl. kapers
  • Friskrevet peberrod

Vejledning

Brasekartofler:De kogte kartofler skæres i skiver og steges i smør på en pande.
Schnitzler:Schnitzlerne krydres med salt og peber før de vendes, først i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Lad schnitzlerne ligge lidt inden de steges i en blanding af smør og olie til de er gyldne og sprøde. Ca. 4 minutter på hver side.

Grønne Ærter:Kom ærterne i en skål sammen med en god smørklat. Hæld kogende vand over ærterne og lad dem trække et par minutter, før du hælder vandet fra.
Wienerdreng:Læg de benfri sild langs kanten af citronskiverne, kom en skefuld kapers i midten og top af med revet peberrod.
Smørsauce:Tilsæt lidt ekstra smør til stegeskyen fra kødet og brug det til at dryppe over kød og kartofler.
Anretning:
Server wienerschnitzlerne med brasekartofler, grønne ærter og læg en “dreng” på hver schnitzel. Hertil et glas Theo Loosen Riesling Grauschiefer.

Du kunne også være interesseret i

Elkgrove Zinfandel

139 kr.

Druesorter - ​Zinfandel

Årgang - ​2017

Land - ​​​Californien

Type - ​Rødvin

Prducent - ​Peltier

​Relaterede varer

Hvide asparges med kyllingefilet

Tid - 20 min

Personer - 2

Sværhedsgrad - ​Easy

Marinerede lammekoteletter

Tid - ​​30 time

Personer - 4

Sværhedsgrad - ​Easy

Figner og mozzarella svøbt i prosciutto

Tid - 30 min

Personer - 4

Sværhedsgrad - ​Easy

Hellefisk med grønsager og låg af grøn kartoffelmos

Tid - 30 min

Personer - 4

Sværhedsgrad - ​Easy

Har du spørgsmål eller ​ønsker du at høre nærmere?

Adresse

Liber Vin

Viborgvej 379A, Sønderbæk

8920 Randers NV

Information

Telefon: 20 66 69 06

E-mail: info@liber-vin.dk

​CVR: 27756115

Links

Persondata