Wienerschnitzel
Anretning:
Server wienerschnitzlen med brasekartofler, kogte ærter og læg en “wienerdreng” på hver schnitzel!
Beskrivelse:
Vi var på ferie i Mosel hvor en tysk restaurant serverede schnitzler sammen med Theo Loosen Riesling Grauschiefer for os. Det var en stor oplevelse og den kan vi varmt anbefale andre at prøve – frugtigheden i vinen passer perfekt til den lidt bombastiske ret!
Ingredienser:
- 4 stk. kalveschnitzel
- 2-3 spsk. hvedemel
- 1 tsk. salt
- Sort peber, friskkværnet
- 2 æg
- 2 dl. rasp
- 600 g. kogte kartofler
- 50-100 g smør og olie (til stegning)
- 400 g. ærter
- WIENERDRENG:
- 4 skiver citron
- 8 benfri sild
- 1 gl. kapers
- Friskrevet peberrod
Vejledning
Brasekartofler:De kogte kartofler skæres i skiver og steges i smør på en pande.
Schnitzler:Schnitzlerne krydres med salt og peber før de vendes, først i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Lad schnitzlerne ligge lidt inden de steges i en blanding af smør og olie til de er gyldne og sprøde. Ca. 4 minutter på hver side.
Grønne Ærter:Kom ærterne i en skål sammen med en god smørklat. Hæld kogende vand over ærterne og lad dem trække et par minutter, før du hælder vandet fra.
Wienerdreng:Læg de benfri sild langs kanten af citronskiverne, kom en skefuld kapers i midten og top af med revet peberrod.
Smørsauce:Tilsæt lidt ekstra smør til stegeskyen fra kødet og brug det til at dryppe over kød og kartofler.
Anretning:
Server wienerschnitzlerne med brasekartofler, grønne ærter og læg en “dreng” på hver schnitzel. Hertil et glas Theo Loosen Riesling Grauschiefer.