Bøffer med chili-chokoladesauce og papayakompot
Beskrivelse:
En god bøf med chilichokoladesauce og papayakompot – det fortjener et modspil fra vinen som Prios Maximus Reserva til fulde giver!
Ingredienser:
- 4 kalvemedaljoner
- Chilichokoladesauce:
- 6 dl kalvebouillon
- 50 g mørk chokolade
- Citronsauce
- 3-4 dråber tabasco
- Salt, peber
- Ca. 1 rød chili
- Papayakompot:
- 1 papaya
- 1 agurk
- 4 spsk. Sojasauce
- 30 g frisk ingefær
- ½ dl. sukker
- Saft af 2 citroner
- 200 g sukkerærteskud
- ½ dl. hakket persille
- Tilbehør:
- Krydderkartofler
Vejledning
Papayakompot:
Rør sojasauce, reven ingefær, sukker og citronskal sammen. Skræl papaya og agurk, fjern kernerne og skær kødet i meget små tern. Vend papaya- og agurketern i lagen og lad dem trække i 10 minutter. Lige inden servering tilsættes sukkerærtespirer samt persille.
Chilichokoladesauce:
Kog kalvebouillon ind til det halve og pisk chokoladen i. Smag til med citronsaft, tabasco, salt og peber, og kom fintsnittet chili uden kerner ved lige inden servering. Start med 1/3 chili og fortsæt indtil passende styrke.
Bøffer:
Brun medaljonerne i lidt olie på begge sider ved kraftig varme og steg dem færdig ca. 3 minutter på hver side ved middelvarme. Lad kødet hvile i 5 minutter inden servering.
Krydderkartofler:
Bag kartoflerne i ovnen efter anvisningen på posen (vi brugte frosne krydderkatofler fra Chef de Pomme). Server sammen med Prios Maximus Reserva fra Ribera del Duero i Spanien.