Filetbøffer med kirsebær, portvin og timiansauce

Beskrivelse:

Denne spændende opskrift har vi fået fra vore leverandør i Sydafrika – perfekt sammen med vores lækre sydafrikanske rødvin,Charisma.

Ingredienser:

  • 4 filetbøffer (køb noget godt kød – det fortjener opskriften)
  • Olivenolie
  • Salt & peber
  • 2 spsk. frisk timian
  • 5 spsk. smør
  • 2 hakkede chalotteløg
  • 2 ps. tørrede kirsebær a 65g – hakket
  • ¾ kop portvin
  • 350 g friske kirsebær – hakket
  • ¾ kop oksebouillon
  • Tilbehør: Nye kogte kartofler

Vejledning

Bøffer:
Krydr bøfferne med salt og peber og pensl dem med lidt olivenolie.
Kirsebær-portvinssauce:
Sauter chalotteløgene i en gryde til de bliver bløde og gennemsigtige.
Tilsæt timian.
Tilsæt de tørrede kirsebær og portvinen, kog ind til det halve.
Tilsæt bouillon og de friske kirsebær, kog ind til det halve og sæt til side.


Bøfferne:
Kom bøfferne på grillen og grill dem ca. 3 minutter på hver side afhængigt af tykkelsen. Lad bøfferne hvile mens saucen gøres færdig.
Kirsebær-portvinssauce:
Sæt gryden tilbage på komfuret ved lavtg blus. Krydr saucen med salt. Tilsæt smørret (flager) lidt ad gangen, så saucen ikke skiller. Lad saucen simre lidt, før du kommer den over bøfferne og serverer sammen med et glas Charisma!

​Relaterede varer

Kyllingelever terrine med Brioche

Tid - 2 timer + 

Personer - 8

Sværhedsgrad - Medium

Muslinger

Tid - ​​55 min

Personer - 4

Sværhedsgrad - ​Medium

Kylling med citronbåde og krydderurter

Tid - 30 min

Personer - 4

Sværhedsgrad - ​Medium

Indisk karryret med kommen

Tid - 1 time og 30 min

Personer - 6

Sværhedsgrad - Medium

Har du spørgsmål eller ​ønsker du at høre nærmere?

Adresse

Liber Vin

Viborgvej 379A, Sønderbæk

8920 Randers NV

Information

Telefon: 20 66 69 06

E-mail: info@liber-vin.dk

​CVR: 27756115

Links

Persondata