Gryderet á l’espagnole
Beskrivelse:
Gryderet – det bliver man aldrig træt af! Denne er spansk inspireret og passer perfekt sammen med Solmayor Joven Roble!
Ingredienser:
- 3 svinemørbrad, ca. 800 g
- 1 glas oliven med piment (235 g, drænet vægt 142 g)
- 100 g smør
- 1 grøn peber
- 200 g bacon i tern
- 1 ds. flåede, hakkede tomater
- 500 g champignoner
- 2 tsk. salt, friskkværnet peber
- ½ tsk. paprika (edelsüss)
- 1/2 l. piskefløde
- Kulør
- TILBEHØR:
- Løse ris
Vejledning
Mørbraderne afpudses og skæres i skiver, der halveres til “mundrette” bidder!
Smørret brunes let i en gryde og kødet vendes heri til det er gyldent.
Bacon, flåede tomater, peberfrugt og chapigninger kommes i gryden. Salt, peber og paprika drysses over. De grønne oliven deles og blandes forsigtigt med grydens indhod. Fløden tilsættes. Retten skal derefter koge ved svag varme i ca. 45 minutter. Den smages til med salt og serveres med kogte ris og et glas Solmayor Joven Roble.