Gryderet med oksekød og rødvin
Beskrivelse:
Denne opskrift har vi fået fra vores leverandør i Puglia, Italien. Retten er dejlig nem at lave, for når først den er sat over passer den sig selv og den smager rigtigt godt sammen med Vecchio Sogno!!
Ingredienser:
- 1 løg
- 1 gulerod
- 5 spsk. olivenolie
- 30 g. smør
- 2 laurbærblade
- 1 glas rødvin
- ½ l. bouillon
- 2 spsk. mel
- 1 tsk. salt, friskkværnet peber
- 2 stilke bladselleri
- 1 kg. oksekød
Vejledning
Skær kødet i små firkantede stykker, kom dem i en plasticpose sammen med melet og ryst posen godt så melet fordeles på alle kødstykkerne.
Hak løg, gulerod og bladselleri.
Varm olie og smør i en stegegryde.
Når smørret er smeltet tilsættes først det hakkede løg og siden gulerod og selleri. Vend grønsagerne af og til, indtil de er brunet.
Tilsæt kødet og lad det brune på alle sider i et par minutter før vinen tilsættes.
Når vinen er kogt væk, dækkes kødet med bouillon, og laurbærbladene kommes i gryden sammen med salt og peber.
Læg låg på gryden og lad retten simre i ca. 1½ time indtil saucen er kogt ind.
Server rygende varm med kartoffelmos og kogte gulerødder.
Hertil passer et glas Vecchio Sogno fra Salento i Italien.