Kalveentrecote med to hurtige “skud”

Beskrivelse:

En god bøf med lækkert tilbehør – sammen med et glas Il Canovino Ripasso bliver det ikke meget bedre!

Ingredienser:

  • 4 kalveentrecote
  • DEN “SJOVE”:
  • 1 løg
  • 100 g tørrede frugter, fx ananas, melon og papaya
  • 1 tsk. olivenolie
  • 75 g rucolasalat
  • 50 g peanuts
  • Salt, friskkværnet peber
  • DEN “STÆRKE”:
  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 4 forårsløg
  • 1 rød chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. olivenolie
  • Salt, friskkværnet peber
  • KARTOFFELRET:
  • 4 bagekartofler, skrællede
  • 4 faste bøftomater
  • 2 løg

Vejledning

Kartoffelret:
Kartofler, tomater og løg skæres i skiver og lægges skiftevis taglagt i et smurt ovnfast fad, dryppes med olivenolie, tilsættes salt, peber og timian, og bages i ovnen ca. 1 time ved 175 grader.


“Den sjove”:
Snit løget og de tørrede frugter fint. Varm en pande op og kom lidt olie på. Kom først løg i og steg dem “klare”. Tilsæt så de tørrede frugter og lad dem stege med i 2 minutter. Så kommes rucola-salaten i og steges forsigtigt – den skal stadig være sprød. Til sidst tilsættes peanuts og der smages til med salt og peber.


Den “stærke”:
Skær squash og peberfrugt i små tern. Snit forårsløgene i små ringe, hak chili og hvidløg fint. Varm så en wok eller pande op og kom lidt olie i. Kom først peberfrugt i og steg ternene ca. 1 minut. Så kommes forårsløg, chili og hvidløg i og steges yderligere 2 minutter. Til sidst tilsættes squash-ternene og det hele steges yderligere 2 minutter før det smages til med salt og peber.


Kødet:

½ time før du skal stege kødet tages det ud af køleskabet. Efter 10 minutter saltes kødet. Efter 20 minutter steges det på panden, 2 minutter ved høj varme på den ene side, herefter vendes det og steger 1-2 minuter. Når der løber saft fra kødet er entrecoterne rosa indeni. Krydr med peber og lad kødet hvile 5 minutter inden de serveres med kartoffelretten og de to skud samt et glas Il Canovino Ripasso.
Retten behøver ikke nogen sauce, da tilbehøret er meget saftigt.

Du kunne også være interesseret i

Elkgrove Zinfandel

139 kr.

Druesorter - ​Zinfandel

Årgang - ​2017

Land - ​​​Californien

Type - ​Rødvin

Prducent - ​Peltier

​Relaterede varer

Kyllingelever terrine med Brioche

Tid - 2 timer + 

Personer - 8

Sværhedsgrad - Medium

Muslinger

Tid - ​​55 min

Personer - 4

Sværhedsgrad - ​Medium

Kylling med citronbåde og krydderurter

Tid - 30 min

Personer - 4

Sværhedsgrad - ​Medium

Indisk karryret med kommen

Tid - 1 time og 30 min

Personer - 6

Sværhedsgrad - Medium

Har du spørgsmål eller ​ønsker du at høre nærmere?

Adresse

Liber Vin

Viborgvej 379A, Sønderbæk

8920 Randers NV

Information

Telefon: 20 66 69 06

E-mail: info@liber-vin.dk

​CVR: 27756115

Links

Persondata