Kalveentrecote med to hurtige “skud”
Beskrivelse:
En god bøf med lækkert tilbehør – sammen med et glas Il Canovino Ripasso bliver det ikke meget bedre!
Ingredienser:
- 4 kalveentrecote
- DEN “SJOVE”:
- 1 løg
- 100 g tørrede frugter, fx ananas, melon og papaya
- 1 tsk. olivenolie
- 75 g rucolasalat
- 50 g peanuts
- Salt, friskkværnet peber
- DEN “STÆRKE”:
- 1 squash
- 1 rød peberfrugt
- 4 forårsløg
- 1 rød chili
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. olivenolie
- Salt, friskkværnet peber
- KARTOFFELRET:
- 4 bagekartofler, skrællede
- 4 faste bøftomater
- 2 løg
Vejledning
Kartoffelret:
Kartofler, tomater og løg skæres i skiver og lægges skiftevis taglagt i et smurt ovnfast fad, dryppes med olivenolie, tilsættes salt, peber og timian, og bages i ovnen ca. 1 time ved 175 grader.
“Den sjove”:
Snit løget og de tørrede frugter fint. Varm en pande op og kom lidt olie på. Kom først løg i og steg dem “klare”. Tilsæt så de tørrede frugter og lad dem stege med i 2 minutter. Så kommes rucola-salaten i og steges forsigtigt – den skal stadig være sprød. Til sidst tilsættes peanuts og der smages til med salt og peber.
Den “stærke”:
Skær squash og peberfrugt i små tern. Snit forårsløgene i små ringe, hak chili og hvidløg fint. Varm så en wok eller pande op og kom lidt olie i. Kom først peberfrugt i og steg ternene ca. 1 minut. Så kommes forårsløg, chili og hvidløg i og steges yderligere 2 minutter. Til sidst tilsættes squash-ternene og det hele steges yderligere 2 minutter før det smages til med salt og peber.
Kødet:
½ time før du skal stege kødet tages det ud af køleskabet. Efter 10 minutter saltes kødet. Efter 20 minutter steges det på panden, 2 minutter ved høj varme på den ene side, herefter vendes det og steger 1-2 minuter. Når der løber saft fra kødet er entrecoterne rosa indeni. Krydr med peber og lad kødet hvile 5 minutter inden de serveres med kartoffelretten og de to skud samt et glas Il Canovino Ripasso.
Retten behøver ikke nogen sauce, da tilbehøret er meget saftigt.