Krondyrmørbrad med vaniljesalt

Beskrivelse:

Lækker vin fortjener lækker mad – og omvendt! Med kombinationen af vores vidunderlige Amarone fra Boscaini Carlo og krondyrmørbrad med vaniljesalt får du begge dele! Vaniljen smager ikke meget igennem men understøtter kødets fine smag. Til kødet serverede vi nogle meget spændende kartofler – først bagt i ovnen og siden stegt på panden. De er bløde indeni og sprøde udenpå – en super kombination. Det er en af de bedste retter vi nogensinde har lavet og Amaronen kom virkelig til sin ret!

Ingredienser:

  • 2 krondyrmørbrader (á ca 350 g)
  • 1 vanillestang (gerne tahiti-stang)
  • 2 store teskefulde salt
  • smør og olie
  • 1½ dl Amarone
  • 1 tsk. maizena
  • 2-3 spsk. piskefløde
  • 7-8 bagekartofler (afh. af størrelse)
  • Olie
  • Salt og peber
  • 2 bk. Mixede svampe á 200 g
  • Smør

Vejledning

Vanillekornene fra vanillestangen køres fra hinanden i saltet. De to mørbrader pudses af og vanillesaltet drysses over. Kødet brunes på panden i en blanding af smør (for smagen) og olie (for temperaturen) i 1-2 minutter ved kraftig varme, Temperaturen sænkes og kødet steges færdigt i 10-15 minutter. Det hviler tildækket 5-10 minutter, før det skæres i tynde skiver.


Panden koges af med Amarone og jævnes evt. en smule med maizena udrørt i 1 spsk. kold vand. Saucen rundes af med fløden.


Kartoflerne pakkes ind i stanniol og bages i ovnen knap 1 time ved 200 grader (de skal stadig have en smule bid). Stanniolen og skallen fjernes og kartoflerne skæres i terninger på 3-4 cm. som ristes på panden i rigeligt olie. Krydres med salt og peber.


Svampene gøres rene og deles evt. i mindre stykker, før de ristes på panden i smør.

Har du spørgsmål eller ​ønsker du at høre nærmere?

Adresse

Liber Vin

Viborgvej 379A, Sønderbæk

8920 Randers NV

Information

Telefon: 20 66 69 06

E-mail: info@liber-vin.dk

​CVR: 27756115

Links

Persondata