Kylling med barbecuesauce
Beskrivelse:
Vi skulle have lavet en ret til vores nye vin, Rotling, men hverken gammeldags kylling med rabarberkompot eller en rabarbertærte fungerede. Derfor spurgte vi producenten, Weingut Theo-Loosen og hans anbefaling var Barbecue. Det blev til denne lækre sommerret – kylling med barbecue, svampekartofler og salat med asparges – det smager rigtig godt og går fint til vores bud på sommerens terrassevin, Rotling!
Ingredienser:
- 1 kylling
- BARBECUESAUCE:
- 5 dl ketchup
- 4 spsk. brun farin
- 4 spsk. olie
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 2 spsk. paprika
- 2 fed presset hvidløg
- 3 spsk. frisk revet peberrod
- 1 tsk. cayennepeber
- SVAMPEKARTOFLER:
- 1-1½ dl. olivenolie
- 15 g tørrede Karl Johan svampe
- 2 fed hvidløg
- salt, peber
- 600-800 g kartofler i både
- SALAT MED ASPARGES OG FORÅRSLØG:
- 1 stort eller 2 små hoveder romainesalat
- 1 bdt. grønne asparges
- 1 bdt. forårsløg
- 1 dl olivenolie
- saften af 1/3 citron
- 1-2 spsk. hvid balsamico-eddike
- salt, peber
Vejledning
Svampekartofler:
De tørrede svampe renses for jord og hakkes fint. Blandes i olien sammen med salt, peber og hakket hvidløg. Svampene skal trække i olien i 2 timer. Efter 2 timer blandes kartoffelbådene med “svampeolien” i bradepanden og bages i 3/4 – 1 time ved 200 grader.
Salat med asparges og forårsløg:
Olie og citron piskes sammen og smages til med hvid balsamicoeddike + salt og peber. Dressingen må godt være lidt stærk. Aspargesene skylles og tørres, forårsløgene renses. Aspargesene skæres i 1 cm tykke skiver og forårsløgene i 1-2 mm tykke skiver. Aspargesene og forårsløgene blandes med dressingen og trækker i 1-2 timer. Salatbladene brækkes af, skylles og tørres og brækkes i mindre stykker. Lige før servering vendes dressingen med asparges og forårsløg sammen med salaten.
Unghane:
Ingredienserne til barbecuesaucen røres sammen. Skindet på unghanen løsnes forsigtigt med fingrene og barbecuesaucen kommes ind under skindet med en ske (man skal ikke bruge al saucen – bare nogle skefulde). Unghanen grilles på grillen i ca. 1 time (den kan også steges i ovnen).
Servering:
Unghanen parteres og serveres med svampekartofler, salat og resten af barbecuesaucen. Hertil et glas Rotling!