Lammefilet med kartoffelroulade
Anretning:
kær kartoffelrouladen i skiver og placer en skive på tallerkenen. Hæld saucen med soltørret tomat, svampe og kastanjer på tallerkenen ved siden af kartoffelskiven. Skær kødet ud og læg det ovenpå tomat og svampe. Pynt med en stilk frisk rosmarin.
Beskrivelse:
Det virker måske lidt vanskeligt når du læser opskriften, men det er faktisk ikke så svært! Lammefilet med kartoffelroulade, kastanjer og sauce med soltørrede tomater og svampe smager helt vidunderligt, forkæl dig selv og servér et glas LG Leza Garcia fra Rioja i Spanien til maden – det passer helt perfekt sammen!
Ingredienser:
- 3 lammefileter a 180 gram (f.x. PRINCIP i føtex eller Bilka)
- 2 spsk. olivenolie
- 1 kvist frisk timian
- 1 kvist frisk rosmarin
- Salt og friskkværnet peber
- SAUCE MED SOLTØRREDE TOMATER OG SVAMPE:
- 1 l oksefond
- 150 g svampe
- 50 g soltørrede tomater
- 1 ds. vandkastanjer
- 1 spsk. maizena
- KARTOFFELROULADE:
- 3 bagekartofler
- tomatpuré
- 2 dl fløde
- 1 æg
Vejledning
Lammefilet:
Dup lammefileterne med køkkenrulle, så de er helt tørre. Pil nålene af de to kviste krydderurter og hak dem groft. Bland dem med olivenolie og krydr med salt og peber. Smør blandingen på lammefileterne og lad dem trække 1 times tid før de grilles 3-4 minutter på hver side. Lad fileterne hvilke et par minutter før udskæring.
Kartoffelroulade:
Skræl kartoflerne og riv dem groft. Læg bagepapir på en bageplade og fordel de revne kartofler på papiret i et tyndt lag. Pisk æg og fløde sammen og hæld et over kartoflerne. Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time til de er gyldne og møre. Lad kartoffelpladen køle lidt af og smør så et tyndt lag tomatpuré på den, før den rulles sammen til en pølse.
Sauce med soltørrede tomater og svampe:
Hæld fonden i en gryde og lad den simre ved svag varme.
Rens svampene og steg dem på en pande ved høj varme sammen med de soltørrede tomater i en smule olivenolie. Kom svampe og tomater over i saucen og lad den simre videre ved svag varme. Afdryp kastanjerne og kom dem i saucen. Jævn den med maizena rørt ud i lidt vand.
Anretning:
kær kartoffelrouladen i skiver og placer en skive på tallerkenen. Hæld saucen med soltørret tomat, svampe og kastanjer på tallerkenen ved siden af kartoffelskiven. Skær kødet ud og læg det ovenpå tomat og svampe. Pynt med en stilk frisk rosmarin. Hertil et glas LG Leza Garcia !