Lammekrone med jordskokpuré
Beskrivelse:
Lammekrone er et koteletstykke, der hænger sammen. Vi serverede det med jordskokpuré, ovnbagte rodfrugter og olivensauce – perfekt til påskebordet! Til denne lækre ret serverede vi vores nyeste fund, DeMogi Gran Vino Merlot , og det fungerede optimalt!
Ingredienser:
- 1 lammekrone
- Salt og peber
- JORDSKOKPURÉ:
- 1 kg. jordskokker
- 1 dl. piskefløde
- OVNBAGTE RODFRUGTER:
- 1 kg blandede rodfrugter, fx gulerødder, persillerødder, søde kartofler og små kartofler
- 4 fed hvidløg
- 3 spsk. olivenolie
- OLIVENSAUCE:
- ½ liter grøntsagsbouillon
- 25 grønne oliven
- 1/4 dl. piskefløde
- 1 spsk. maizena
- TILBEHØR:
- 1 pakke østershatte
Vejledning
Gnid kødstykkerne med salt og peber. Steg dem i ovnen ved 200 grader i 15 minutter, og brun dem herefter i 5 minutter ved 250 grader (herved steges fedtet af). Hvis du lader kødet vente og så bruner dem sammen med de ovnbagte rodfrugtet skal de sættes i ovnen 10 minutter før rodfrugterne er færdige.
Jordskokpuré:
Jordskokkerne skrælles og skæres i stykker. Koges i en gryde i ca. 20 minutter. Vandet hældes fra og jordskokkerne blendes sammen med piskefløden. Der skal ikke tilsættes krydderier – jordskokker smager godt i sig selv!
Ovnbagte rodfrugter:
Grøntsagerne gøres i stand og skæres rustikt i mundrette stykker. Stykkerne kommes i en plasticpose sammen med de hele fed hvidløg og olivenolie og rystes. Lægges i et ovnfast fad, drysses med salt og bages i ovnen ved 250 grader i ca. ½ time (der skal stadig være bid i dem).
Olivensauce:
Bouillonen bruges i kog. Oliven blendes og kommes i bouillonen. Saucen rundes af med piskefløden og jævnes med maizena rørt ud i lidt vand.
Svampe:
Svampene gøres rene og tørres. Ristes i smør på panden ved høj varme (ellers væder de).
Server sammen med et glas DeMogi Gran Vino Merlot.