Marinerede lammekoteletter
Beskrivelse:
En lækker ret med lammekoteletter, pasta og salat – perfekt med Carpante Cannonau fra Sardinien.
Ingredienser:
- 4 kalvemedaljoner
- Chilichokoladesauce:
- 6 dl kalvebouillon
- 50 g mørk chokolade
- Citronsauce
- 3-4 dråber tabasco
- Salt, peber
- Ca. 1 rød chili
- Papayakompot:
- 1 papaya
- 1 agurk
- 4 spsk. Sojasauce
- 30 g frisk ingefær
- ½ dl. sukker
- Saft af 2 citroner
- 200 g sukkerærteskud
- ½ dl. hakket persille
- Tilbehør:
- Krydderkartofler
Vejledning
Lammekoteletter:
Læg lammekoteletterne i et fad. Bland alle ingredienserne til marinaden og hæld den over koteletterne. Lad dem trække en times tid og vend dem af og til. Tag dem op af marinaden. Stryg marinaden af og læg dem på grillen. De skal stege 3-4 minutter på hver side. Pensl af og til med marinaden.
Salat:
Skyl babyspinaten grundigt og tør den i et rent viskestykke. Bælg de friske ærter. Bræk fetaosten i mindre stykker. Kom spinat, ærter og feta i en skål. Pisk olie, citronsaft og krydderier sammen og hæld dressingen over salaten lige inden den skal serveres.
Hjemmelavet pesto:
Blend hvidløg, basilikum, pinjekerner og parmasanost til en jævn masse. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Pasta:
Kog pastaen i letsaltet vand og lad den dryppe af. Hæld den tilbage i gryden. Bland pesto, creme fraiche og citronsaft i. Hæld retten i et varmt fad og drys med tomatstrimler og persille. Server med et glas Carpante Cannonau!