Mørbradbøffer med kartoffelsalat
Beskrivelse:
Vi har fået denne opskrift fra vores leverandør i Sydafrika, Eikendal. Det er en meget smagfuld ret, men et godt råd er at du skal passe på med mængden af ansjoser du kommer i kartoffelsalaten – det kan meget hurtigt overdøve de andre smagsnuancer i retten. Vi serverede naturligvis en af Eikendals vine til retten – Charisma.
Ingredienser:
- Krydderblanding:
- 25 g hele koriander / 10 g stødt
- 15 g hele peberkorn
- 25 g gule sennepsfrø
- 10 g salt
- 8 g paprika
- 2 mørbradbøffer a 200 g (køb noget godt kød – det fortjener opskriften
- Kartoffelsalat:
- 600 g babykartofler – koges med skrællen på
- 50 g løg – hakket
- 30 g kapers – hakket
- 50 g ansjoser – hakket
- 90 g oliven u. sten – hakket
- 30 g persille – hakket
- Olivenolie
- Friskpresset citronsaft
- Salt og peber
Vejledning
Bøfferne: Start med at blande ingredienserne til krydderblandingen i en morter. Gnid bøfferne med krydderblandningen og lad dem hvile et par timer i køleskabet. Når kødet har hvilet grilles det ved direkte varme 4-5 minutter på hver side. Mens kødet er på grillen tilberedes kartoffelsalaten.
Kartoffelsalat: Mas kartoflerne let med håndfladen – skindet skal bare åbne sig, de skal ikke være flade. Læg dem på et fad og fordel løg, kapers, ansjoser, oliven og persille henover kartoflerne. Dryp olivenolie og citronsaft over og krydr med peber. Smag på kartoffelsalaten før du evt. tilsætter salt for ansjoserne er salte i sig selv. Bland kartoffelsalaten grundigt og fordel den på to tallerkener.
Når kødet er færdigt skal det hvilke et par minutter før det skæres i 1 cm. tykke skiver som lægges ovenpå kartoffelsalaten. Server sammen med Charisma fra Eikendal!