Ravioli

Beskrivelse:

Ravioli – helt fra bunden! Det tager tid, jeg brugte 3 timer, men så bliver resultatet også derefter – det kan varmt anbefales og smager vidunderligt sammen med vores nyeste fund, 2009 Marchesio Roero DOCG!

Ingredienser:

  • 300 g mel
  • 4 æg
  • 1 nip salt
  • 250 g magert svinekød
  • 2 spsk. smør
  • 250 g frisk spinat
  • 100 g kogt skinke
  • 50 g salami
  • 5 spsk. friskreven parmasanost
  • Peber
  • Reven muskatnød
  • 1-2 spsk. Marchesio Roero DOCG

Vejledning

Tomatsauce: Løget pilles og skæres i tynde skiver. Persillen skylles, tørres og hakkes fint. Basilikumbladene skylles og hakkes groft. Tomaterne moses med en gaffel.
Varm olien i en gryde. Svits løgskiverne let, og tilsæt herefter krydderurter og tomater plus saft. Krydr med salt og tilsæt chilipeberen. Lad saucen koge i ca. 1 time under låg og for meget svag varme. Når saucen er kogt færdig fjernes chilipeberen.
Ravioli: Kom melet i en stor skål og slå 3 af æggene ud i melet. Tilsæt et nip salt og rør langsomt melet ind i æggene. Bagefter æltes dejen grundigt til den bliver blank og glat. Det varer ca. 10-15 minutter. Når man skærer den færdigæltede dej igennem kan man se små huller i skærefladen. Lad dejen hvile, mens fyldet gøres klar.


Kødet skylles let, tørres grundigt og skæres i små tynde skiver. Smørret smeltes på en pande, og kødet steges let. Spinaten skylles grundigt og koges med en anelse vand i en gryde til bladene falder sammen, hvorefter vandet hældes fra. Lad spinaten dryppe af i en sigte og pres den sidste væde ud af den. Hak kød, spinat, skinke og salami fint. Det sidste æg skilles i blomme og hvide. Hviden piskes let sammen med 1 spsk. vand. Kom de hakkede ingredienser i en skål og rør det til en jævn fars med 2 spsk. reven ost, krydderier, æggeblomme og vin.


Dejen halveres og hver halvdel rulles ud så tyndt som overhovedet muligt. På den ene dejplade lægges nøddestore portioner af fyldet i en afstand af ca. 5 cm.

mellemrummene pensles med æggehvide. Læg så forsigtigt den anden dejplade ovenpå og tryk den fast omkring fyldet med fingerspidsen. Skær de sammenlagte dejplader i skakbræt-mønster, skil de små ravioli fra hinanden og læg dem til tørre på et meldrysset viskestykke, hvorefter de kommes i en stor gryde med spilkogende letsaltet vand. Lad dem simre i ca 10 minutter før vandet hældes fra. Læg de færdige ravioli på tallerkener, overhæld dem med tomatsaucen og drys med resten af den revne ost. Server sammen med Marchesio Roero DOCG!

​Relaterede varer

Kyllingelever terrine med Brioche

Tid - 2 timer + 

Personer - 8

Sværhedsgrad - Medium

Muslinger

Tid - ​​55 min

Personer - 4

Sværhedsgrad - ​Medium

Kylling med citronbåde og krydderurter

Tid - 30 min

Personer - 4

Sværhedsgrad - ​Medium

Indisk karryret med kommen

Tid - 1 time og 30 min

Personer - 6

Sværhedsgrad - Medium

Har du spørgsmål eller ​ønsker du at høre nærmere?

Adresse

Liber Vin

Viborgvej 379A, Sønderbæk

8920 Randers NV

Information

Telefon: 20 66 69 06

E-mail: info@liber-vin.dk

​CVR: 27756115

Links

Persondata