Små tærter med kylling
Beskrivelse:
Super lækre tærter med kylling i små forme, perfekte på tapasbordet sammen med vores Ripasso fra Boscaini Carlo.
Ingredienser:
- TÆRTEDEJ
- 150 g fuldkornshvedemel
- 300 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 225 g smør (stuetemperatur)
- 2 spsk. vand (koldt)
- FYLD
- 250 g champignoner
- 1 løg
- 4 forårsløg
- 2 kyllingefileter
- Olie
- Salt og peber
- 2 tsk. timian
- 4 æg
- 1½ dl. fløde
- 150 g revet ost
Vejledning
Bland fuldkornshvedemel, hvedemel og salt i en skål. Skær smørret i tern, og kom det ned i melet. Ælt smørret godt ud i melet, og saml dejen med lidt vand. Stil tærtedejen på køl, mens fyldet laves.
FYLD:
Rens champignon, skær dem i kvarte og svits dem på en pande. Snit løg og forårsløg, og kom dem på panden med de brunede svampe. Lad det svitse lidt og kom det så over på en tallerken.
Skær kyllingefileterne ud i små tern og steg dem i lidt olie på samme pande til de er gennemstegte. Kom champignon, løg og forårsløg tilbage på panden og bland det godt sammen. Tag panden af varmen og lad kød og grøntsager køle af mens tærtebundene formes.
Del tærtedejen i 12 dele og tryk hver klump ud i små forme (tærteforme på 8 cm.). Forbag dem i 5-10 minutter ved 200 grader
Pisk æg og fløde sammen. Fordel fyldet i tærterne og hæld æggerblandengen hen over. Drys til sidst med ost. Bag tærterne færdige i 15-20 minutter ved 200 grader og servér dem sammen med et glas Ripasso fra Boscaini Carlo.