Tagua Tagua, Family Reserve Carmenere, Chile

175.00 DKK


Da vi var til dette års Vinfestival i Ribe (det var 13. gang vi var med!), var der flere af de besøgende der kom og efterspurgte en vin fra Chile som vi havde haft med til Vinfestivalen i 2019. Den vin der blev efterspurgt var Tagua Tagua, Family Reserve Carmenere. Vi har ikke haft den hjemme i det sidste år p.g.a. Corona, men når den ligefrem bliver efterlyst, så må vi vist hellere få den hjem igen. Vi kontaktede derfor Alejandro fra Tagua Tagua, og han blev bare så glad for at høre fra os! Og nu er den altså hjemme igen – det er stadig årgang 2018 og vinen holder prisen fra forrige år, 175 kr./flaske, 150 kr. ved 6 flasker.


Chile er verdens 9. største producent af vin (og lidt overraskende er det nok for de fleste at Kina er større end Chile, faktisk verdens 7. største producent af vin!). Som skrevet har vi netop fået vin hjem fra Chile – en vidunderlig vin! Vores leverandør hedder Bodegas Tagua Tagua, der igennem 5 generationer (150 år) har arbejdet i vinbranchen i Chile. Tagua Tagua ligger i Rapel Valley syd for Santiago. Rapel Valley er en del af Central Valley. Tagua Tagua har 450 ha vinmarker, der er beplantet med forskellige druer, blandt andet Cabernet Sauvignon og Carmenere. De har fået et helt nyt vineri og den årlige produktion er 6.000.000 liter!

2018 Family Reserve Carmenere er lavet på 100% Carmenere-druer og den har ligget på fad i 16 måneder. Vinen har en smuk farve og en meget tiltalende duft med masser af kompleksitet. Der er toner af chokolade, vanilje og rosiner. I munden har vinen en behagelig sødme, men samtidig en pæn rygrad og mærkbare tanniner der gør at vinen kan klare det meste mad (“den kan mule hvad som helst”, var der en i smagepanelet der udtrykte det!). Prøv den sammen med lammeculotte med kryddersmør og bagte gulerødder i salat med rucola – det er et hit!

Du kunne også være interesseret i

Bøf med Chimichurri Sauce og Patagonia-kartofler

Tid - 1 time

Antal prs. - 4

Sværhedsgrad - Medium

​Relaterede varer

Cornelio Imperial Autor

340 kr.

Druesorter - Tempranillo

Årgang - ​2016

Land - ​​Spanien

Type - ​Rødvin

Prducent - ​Bodegas Cornelio Dinastia

LG de Leza Garcia

198 kr.

Druesorter - Tempranillo

Årgang - ​2016

Land - ​​Spanien

Type - ​Rødvin

Producent - ​​Leza Garcia

Family Crianza

119 kr.

Druesorter - Tempranillo

Årgang - ​2016

Land - ​Spanien

Type - Rødvin

Producent - ​​Leza Garcia

Cornelio Dinastia Crianza

179 kr.

Druesorter - Tempranillo

Årgang - 2017

Land - ​Spanien

Type - Rødvin

Prducent - ​Bodegas Cornelio Dinastia

Har du spørgsmål eller ​ønsker du at høre nærmere?

Adresse

Liber Vin

Viborgvej 379A, Sønderbæk

8920 Randers NV

Information

Telefon: 20 66 69 06

E-mail: info@liber-vin.dk

​CVR: 27756115

Links

Persondata