Finesse Riesling

185.00 DKK

Tyskland er verdens 10. største vinproducerende land. På grund af det kølige klima i Tyskland løber vinbønderne store risici når de skal lave de fantastiske vine, som de kan, når alt går godt! Vinbønderne skal udvælge vinmarkerne med stor omhu for at være sikre på at druerne får så meget sol som muligt, og risikoen for at druerne får vind, frost og regn er stor.

Mosel er et af Tysklands køligste vinområder med en gennemsnits temperatur på bare 9,8 grader. Floden Mosel springer ud i Frankrig som Moselle 250 km syd for den tyske grænse og løber ind i Tyskland lige syd for Perl og fortsætter mod nord næsten 40 km. I den sydlige del af området har Mosel to bifloder, Saar og Ruwer, og man kalder derfor området for Mosel-Saar-Ruwer. I dette område ligger den lille by Klotten, hvor Weingut Theo Loosen, der har lavet vin siden 1993, har sine vinmarker.

Loosen Finesse Riesling er lavet på 100% Riesling, der kommer fra 36 år gamle vinstokke. De gamle stokke har dybere rødder, der trækker mineraler op fra jordbunden. Når druerne høstes, sorteres de manuelt i grønne og gyldne druer. De gyldne druer har et højere sukkerindhold end de grønne, de er mere modne og aromatiske og bruges til de bedste vine, og en af dem er altså Finesse! Finesse er halbtrocken, hvilket betyder at der er 12 -18 gram restsukker pr. liter vin.

Finesse Riesling har en smuk farve, den har gyldne toner hvilket indikerer at den er sødlig. Den dufter fantastisk – intet mindre! Finesse Riesling bobler lidt på tungen, og balancerer helt perfekt. Den er meget fyldig, nærmest tyktflydende, og så har den har en fin lille underliggende sødme, men den bliver ikke vammel – den smyger sig rundt om smagsløgene! Det er indbegrebet af en nydelsesdrik!

Producenten, Theo Loosen, mener at Finesse Riesling skal være centrum, og at man derfor ikke skal “forstyrre” vinen med en masse mad. Derfor plejer vi at anbefale at man serverer et stykke blåskimmelost til den, men den kan altså også fint gå til pasta. 

​Relaterede varer

LG de Leza Garcia

198 kr. 

Druesorter - Tempranillo

Årgang - 2016

Land - Spanien

Type - Rødvin

Prducent - Leza Garcia

Nigra X

300 kr. 

Druesorter - Kirsebær

Årgang - 2018

Land - Danmark

Producent - Cold Hand Winery

Rotling

119 kr. 

Druesorter - ​Rivaner og Dornfelder

Årgang - 2017

Land - Tyskland

Type - Rosé

Prducent - ​​Weingut Theo-Loosen

Har du spørgsmål eller ​ønsker du at høre nærmere?

Adresse

Liber Vin

Viborgvej 379A, Sønderbæk

8920 Randers NV

Information

Telefon: 20 66 69 06

E-mail: info@liber-vin.dk

​CVR: 27756115

Links

Persondata