Riesling Grauschiefer

129.00 DKK

Tyskland er verdens 10. største vinproducerende land. På grund af det kølige klima i Tyskland løber vinbønderne store risici når de skal lave de fantastiske vine, som de kan når alt går godt! Vinbønderne skal udvælge vinmarkerne med stor omhu for at være sikre på at druerne får så meget sol som muligt, og risikoen for at druerne får vind, frost og regn er stor.

Mosel er et af Tysklands køligste vinområder med en gennemsnits temperatur på bare 9,8 grader. Floden Mosel springer ud i Frankrig som Moselle 250 km syd for den tyske grænse og løber ind i Tyskland lige syd for Perl og fortsætter mod nord næsten 40 km. I den sydlige del af området har Mosel to bifloder, Saar og Ruwer, og man kalder derfor området for Mosel-Saar-Ruwer. I dette område ligger den lille by Klotten, hvor Weingut Theo Loosen, der har lavet vin siden 1993, har sine vinmarker.

Loosen Riesling Grauschiefer er lavet på 100% Riesling, der kommer fra 10-15 år gamle vinstokke. Vinstokkene vokser på marker, hvor der er grå skifer(Grauschiefer) i jordbunden, hvilket er med til at give vinen en skøn mineralitet. Vinen er trocken (tør), som betyder at der højst er 9 gram restsukker pr. liter vin.

Vinen dufter rigtig godt, det er næsten som en buket blomster! Der er også forskellige stenfrugter i duften, hvor tonerne af fersken ikke er til at tage fejl af. Smagen er ikke helt typisk for Riesling, der er lidt stikkelsbær i den, og i en blindsmagning ville man måske tænke på Sauvignon Blanc, snarere end Riesling. Vinen virker fra starten lidt bombastisk, men den vokser når man gensmager den. Den har en dejlig frugtighed som vil balancere kraftige retter, prøv den til wienerschnitzel med wienerdreng og du har en stor oplevelse i vente!

​Relaterede varer

Rotling

119 kr. 

Druesorter Rivaner og Dornfelder

Årgang - 2017

Land - Tyskland

Type - Rosé

Producent - ​Weingut Theo-Loosen

Boscaini Carlo, Recioto DOCG

229 kr. 

Druesorter - 40% Corvina, 20% Rondinella, 40% Corvinone

Årgang - 2017

Land - Italien

Type - Sød vin

Producent - ​Boscaini Carlo

Kruberg

229 kr. 

Druesorter - 40% Corvina, 20% Rondinella, 40% Corvinone

Årgang - 2017

Land - Italien

Type - Rødvin

Prducent - Boscaini Carlo

Solmayor

75 kr. 

Druesorter - Chardonnay

Årgang - 2018

Land - Spanein

Type - Hvidvin

Prducent - Bodega Soledad

Har du spørgsmål eller ​ønsker du at høre nærmere?

Adresse

Liber Vin

Viborgvej 379A, Sønderbæk

8920 Randers NV

Information

Telefon: 20 66 69 06

E-mail: info@liber-vin.dk

​CVR: 27756115

Links

Persondata