Rotling

119.00 DKK

Tyskland er verdens 10. største vinproducerende land. På grund af det kølige klima i Tyskland løber vinbønderne store risici når de skal lave de fantastiske vine, som de kan når alt går godt! Vinbønderne skal udvælge vinmarkerne med stor omhu for at være sikre på at druerne får så meget sol som muligt, og risikoen for at druerne får vind, frost og regn er stor.

Mosel er et af Tysklands køligste vinområder med en gennemsnitstemperatur på bare 9,8 grader. Floden Mosel springer ud i Frankrig som Moselle 250 km syd for den tyske grænse og løber ind i Tyskland lige syd for Perl og fortsætter mod nord næsten 40 km. I den sydlige del af området har Mosel to bifloder, Saar og Ruwer, og man kalder derfor området for Mosel-Saar-Ruwer. I dette område ligger den lille by Klotten, hvor Weingut Theo Loosen har sine vinmarker.

Rotling er lavet på den hvide drue Rivaner og den røde Dornfelder. Druerne står i en tank i 12-24 timer før de presses og vinificeres. Resultatet er en ualmindelig dejlig sommervin: Flot farve, dejlig duft med masser af røde bær og en anelse rabarber. Smagen er afbalanceret og man genfinder de røde bær kombineret med en behagelig sødme men der er samtidig en god syre i vinen. Perfekt til at nyde på terrassen de lune sommeraftener, men også et godt valg til laks eller barbecue. På Weingut Theo Loosens anbefaling serverede vi kylling med barbecuesauce til Rotling og det var en fornøjelse! Du kan også servere Rotling til tapas eller til en forret med krydderier, prøv den fx sammen med tigerrejer med hvidløg bagt i ovnen, også en fornøjelse!

​Relaterede varer

Kruberg

75 kr. 

Druesorter - Chardonnay

Land - Spanien

Type -​ Mousserende

Prducent - Bodega Soledad

LG de leza Garcia

198 kr. 

Druesorter - ​Tempranillo

Årgang - 2016

Land - Spanien

Type - Rødvin

Producent - ​Leza Garcia

Boscaini Carlo, Recioto DOCG

229 kr. 

Druesorter - ​40% Corvina, 20% Rondinella, 40% Corvinone

Årgang - 2017

Land - Italien

Type - Sød vin

Prducent - ​​Boscaini Carlo

Tagua, Family Reserve Carmenere, Chile

175 kr. 

Druesorter - ​Carmenere

Årgang - 2018

Land - Chile

Type - Rødvin

Prducent - Tagua Tagua

Har du spørgsmål eller ​ønsker du at høre nærmere?

Adresse

Liber Vin

Viborgvej 379A, Sønderbæk

8920 Randers NV

Information

Telefon: 20 66 69 06

E-mail: info@liber-vin.dk

​CVR: 27756115

Links

Persondata